איך להשתמש במינוקסי

אם גם אתם רק קניתם מינוקסי או כל אחד מהתכשירים שמכילים מינוקסידיל ושאלתם את עצמכם מה הלאה, הגעתם למאמר הנכון.

השימושים הראשונים שלי עם מינוקסי לא היו מלבבים במיוחד, ומאז למדתי הרבה ואני מקווה שהטעויות שאני חוויתי לא יחזרו עליכם באם תקראו את המילים הבאות.

יש לציין שהשיטה לפזר ולמרוח את המינוקסי על השיער יכולה להשתנות עם התנאים של השיער בראש (בעיקר צפיפות ואורך השיער) וזה עניין שלא מוזכר כלל אצל יצרניות המותגים השונים (מינוקסי 5, רוגיין, מינוקסידיל וכד')

בואו נתחיל ונעבור על הדברים:

סוגי תכשירי מינוקסידיל

אתם בטח מחזיקים באחד מסוגי התכשירים השונים של הנגזרת מינוקסידיל. השאלה היא איזה מהם. ישנם שלושה סוגים של תכשירים הנפוצים בשוק. והם:

  1. נוזל עם טפטפת.
  2. נוזל בתרסיס.
  3. קצף.

עכשיו תנו לי לנחש, אם אתם קוראים את שורות אלה, רוב הסיכויים שאתה גרים בישראל. וכאן, חברת תרימה החליטה "לפנק" אותנו במוצר עם התרסיס בלבד. זה שמתיז על כל השיער שיש לנו על הראש, גם אם הוא סתם ארוך וחוסם את הקרקפת.  המוצר המדובר עשוי להיות לעזר למי שמגלח את הראש או למי שכמעט אין שיער על קרקפתו, אך ראו הוזהרתם, זה אחד מהמוצרים הפחות נוחים למריחת מינוקסידיל על הראש.

כיצד לפזר את המינוקסי על הראש

תרסיס/מתז

נתחיל עם הנוזל בתרסיס, זה הנפוץ ביותר בארץ. זה מתחלק כמובן לשני סוגי אנשים, אלה עם שיער ואלה בלי. מי שעוד יש לו שיער על הראש ורוצה להתיז בין השיערות, כדאי שיעשה פרסה. הסיכוי להצליח לפזר 7 התזות (ששוות ל1 מ"ל) על כל איזור הראש המקריח כאשר יש שיער שאורכו מעל ס"מ אחד או שניים הוא קטן מאוד. לכן אם אתם עם נוזל בתרסיס גלחו את הראש או רכשו/השיגו מזרק/טפטפת ועברו לחלק הבא כדי לדעת כיצד להשתמש.

טפטפת

הטפטפת בניגוד למתז, מגיעה ברוב הערכות הנמכרות בחו"ל. לצערנו הערכות הנמכרות בארץ, רק חלקן מגיעות עם טפטפת. זה לא שטפטפת זה הדבר הכי נוח בעולם אבל בהשווה למתז היא בהחלט מאפשרת לפזר את המינוקסידיל בצורה שווה יחסית.

אז כיצד משתמשים? ראשית ההמלצה שלנו (בניגוד לרשום בתווית עצמה) היא להתחיל מהשוליים ולהמשיך לבפנים. כאשר מתחילים מהמרכז ויוצאים החוצה קשה לדעת מה גבולות הגזרה וכמה צריך שיישאר לנו מהמינוקסידיל.
לעומת זאת כאשר אנחנו קודם עוברים על כל שולי האיזורים המקריחים שאנחנו מעוניינים לחזק, אנחנו יודעים בדיוק כמה נשאר לנו וכמה אפשר לתת עוד. לכן ההמלצה שלי לפחות היא לאחר שמוציאים את כמות החומר הנדרשת (1 מ"ל לרוב) קודם להתחיל עם החלק הקדמי, לסרוק את איזור המפרצים הנסוגים ממש להוריד טיפה טיפה ומריחה קלה עם האצבעות. כאשר מסיימים כ – 20% בלבד מהחומר על הקצוות אפשר להמשיך לפנים השיער עד שמגיעים לאיזור אחורי הראש. פשוט מאוד. להתחיל מהקדימה ביותר וללכת אחורה.

קצף

הקצף זה סיפור מעט שונה אבל גם פשוט למדי. ישנם מוצרים כמו רוגיין שמגיעים בצורה הזאת, ללא חומרי הולכה הקיימים במינוקסי 5. 

  1. ראשית מוציאים מנה אחת של קצף. 
  2. מפלסים עם הידיים את האיזור שבו רוצים למרוח את הקצף.
  3. לוקחים מהקצף ומורחים על האיזור בין השערות.
  4. מורחים עם האצבעות את הקצב בכל האיזור בין השיערות.

כדאי לדעת שהקצף לרוב מתייבש מהר יותר וכאן יש לו יתרון, אבל ההבדל יחסית זניח ולא כדאי ללכת על הקצף רק מהסיבה הזאת.

 

דגשים חשובים

  • אין צורך לשפשף הרבה את המינוקסידיל כדי שייספג בעור – בגדול המינוקסידיל מיועד לכך שייספג לבד בקרקרפת וכל תוספת של מגע איתו בעצם עלולה להעביר אותו מהקרקפת לאצבעות או לשיער. לכן, במידה ואנחנו כן מעוניינים לפזר אותו כמה שיותר יש להשתש לעשות זאת עם הטפטפת או המתז כמה שיותר ואם משתמשים באצבעות לעשות זאת יחסית במתינות.
  • לשטוף ידיים – לא לשכוח שהחומר מגיע ברמה מינימלית מאוד גם לזרם הדם. אומנם לא כדי לסכן אותנו או להשפיע על הגוף אבל מכאן שעדיף בכל זאת לשטוף ידים בסיום כל שימוש.
  •  לא להגזים – ההוראה גם בעלון התרופה היא להשתמש ב – 1 מ"ל. לא יותר. אם אין צורך, כדאי להפחית.
  • כאשר משתמשים בטפטפת/מזרק – יש לוודא שהיא נוגעת בקרקפת. לא נוגעת? ייתכן ואנחנו בכלל שמים את החומר על השיער.
  • לאחר ששמים את החומר עדיף לא לגעת באיזורים הללו כמה דקות כדי שהחומר יתייבש.
  • יש לשטוף את הטפטפת אחרי כל שימוש כדי להימנע מזיהום.
  • עדיף להטות את הראש בהתאם כדי למנוע מחלק מהטיפות הנוזלות ושוחות להגיע למקום הנכון. אוי כמה פעמים ראיתי טיפות שוחות לי על המצח עד שהצלחתי לשלוט במצב.
  •  לא אוהבים את הגרסה של הקצף? או פשוט מעדיפים אותה בגלל החומרים הפעילים שבה? תוכלו לפני המריחה לחמם אותה מעט בפקק וככה היא תימס לנוזל (אפשר להשתמש במייבש שיער) אז אפשר לשים אותה על הראש. יש לא מעט חובבים של השיטה הזאת.
  • אוהבים לפזר את המינוקסי עם כל אצבעות הידיים? תחשבו שוב… אין סיבה וצורך לעשות את זה כאשר מדובר בחומר שאמור להיספג דרך העור. השתמשו באמצע אחת בלבד כל פעם על איזור אחר שטפטפתם את המינוקסי, כאשר בסיום כמובן לא לשכוח לשטוף טוב את האצבע.

איזה מהדרכים עדיפות?

אין מוצר המכיל מינוקסידיל העדיף יותר מדי על האחר. צריך להסתכל יותר על הצרכים של כל אחד ואחד מאיתנו. האם יש לנו שיער מתולתל? האם השיער דליל? האם ניתן לגלח או לספר את השיער?

בדר"כ השימוש של כל המוצרים יהיה קל ביותר כאשר השיער מגולח, בטח השימוש במינוקסי 5 בצורת ספריי אשר עף ונספג ישירות בשיערות במקום בקרקפת. במצב כזה כאשר יש שיער עדיף לנסות להשתמש בטפטפת בעדיפות על פני הקצף (של רוגיין). לא חייבים לקנות מוצר חדש במיוחד עם טפטפת, השיגו מזרק פשוט או טפטפת של מוצר אחר הקיים אצלכם (או קפצו לחנות הסטוקים הקרובה לבית).

רוצים להמשיך לעקוב אחרי ההתקדמות הטיפול בהקרחה שלי וגם לקבל את המידע העדכני והמדעי לטיפול בהתקרחות? חפשו או פשוט היכנסו ל"קרחת"!

היה מעניין? שתפו את המאמר!

3 תגובות

  1. היי,
    כשאתה מתכוון שגרסת הקצף היא ללא חומרי הלכה, למה אתה מתכוון?

    1. אהלן
      מדובר בחומרים שנועדו בין השאר "להוליך" בצורה טובה יותר את החומר הפעיל מינוקסידיל לתוך שורש השיער. ביניהם פרופילן גליקול, אלכוהול ודקספנתנול. אבל דברים ומוצרים משתנים, כדאי להסתכל ברכיבים של המוצר שאתה קונה לפני הרכישה.

      1. תודה. שאלה נוספת – רשמת שבישראל יש רק את המוצר של חברת תרימה. מחיפוש בגוגל ראיתי שיש את תרימה ויש גם חברה בשם קירקלנד שמביאה גם טפטפת. יש הבדל ביניהם? האם זה בדיוק אותו דבר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *